Начало Кикбокс и муай тай Българин спечели Световна купа по кикбокс в Австрия

Българин спечели Световна купа по кикбокс в Австрия

Българин спечели Световна купа по кикбокс в Австрия
0

Талантливият български кикбоксьор Петър Спасенич спечели поредно ценно международно отличие. Той завоюва златния медал в категория до 69 кг. на ежегодния елитен кикбокс турнир Austrin Classics World Cup, който се провежда под шапката на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO).

Многократният европейски и световен шампион по кикбокс успя да излезе на върха в изключително оспорвана категория в стил кик-лайт, в която сили премериха 15 бойци от 10 държави. Благодарение на високите си позиции в световната ранглиста, носителят на световна купа и в Олимпийското таекуондо, бе изведен към втория кръг от надпреварата. На 1/4-финал 21-годишната надежда в бойните спортове победи представител на Чехия, като краят на срещата дойде след лекарска забрана, тъй като опонентът на българина не можеше да продължи двубоя след мощен кик в главата. В полуфинален сблъсък ясната доминация на Спасенич над представител на Кувейт доведе до победа само 30 секунди преди да изтече предварително предвиденото време.

Във финален сблъсък българският лъв стъпи на татамито в битка с опонент от Израел, който година по-рано му нанася загуба и е настоящ европейски шампион в този стил. Роденият в София боец успя да изкара най-доброто от себе си и в реванша с познатия му вече съперник грабна победата по точки.

Това бе поредно ценно отличие за българина, който от 2013 г. насам се състезава за Словения поради спрени права в родината ни. По-рано тази година Спасенич завоюва и световна купа от същата верига, но в столицата на Гърция – Атина. Освен призьор от елитни кикбокс форуми и състезания по Олимпийски стил таекуондо, той е и сребърен медалист от европейско първенство за юноши по таекуондо в стил ITF.

На Световната купа в Австрия премериха сили над 2000 бойци от 39 държави.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".