Начало Кикбокс и муай тай Европейската шампионка по кикбокс Албена Ситнилска: Много щастлив момент!

Европейската шампионка по кикбокс Албена Ситнилска: Много щастлив момент!

Европейската шампионка по кикбокс Албена Ситнилска: Много щастлив момент!
0

Албена Ситнилска стана европейска шампионка по кикбокс на завършилото в Братислава първенство за мъже и жени в стиловете К-1, „лоу кик“ и „киклайт“. Българката завоюва титлата в категория до 55 килограма стил „Киклайт“, като в спора за отличието победи представителката на Унгария. Албена даде специално интервю за Boec.BG след успеха.

 

 

Честито, Албена! Какво означава за теб тази титла?

-Един много щастлив момент, когато успееш да докажеш на себе си, че можеш да спечелиш тази титла. Много се зарадвах, а този път имах и късмет. Играх две срещи, като бях изкарана в схемата в първата среща да почивам. Смея да кажа, че не ми беше много трудно да спечеля тази титла. А особено и с помощта на треньорите, които дадоха много точни указания.

Разкажи ни как беше конкуренцията на това Европейското първенство и изобщо впечатленията ти от организацията в Братислава.

-Много беше силно състезанието. Лично в моята категория, а аз си я смених този път (б.р.- до 55 кг.), нямаше толкова много участници, както обикновено. Но в другите категории имаше много силни и добри състезатели. Самата зала беше много добра, но организаторите малко се изложиха откъм хотел, но това се преживява. Ние отиваме да печелим медали, а не да спим в скъпи хотели.

Колко време се подготвя за това Европейско?

-Не съм спирала да тренирам. Точно преди Европейското в Братислава имахме лагер във Варна със звездата Ернесто Хуст и това ни подейства доста мотивиращо. Такъв лагер не се случва често, а наистина присъстваха големи звезди, които са идоли на много от нашите кикбоксьори. Беше мотивиращо, аз много се зарадвах.

Какво ти предстои сега?

Имам малко почивка, а след това ни предстои в началото на месец ноември друго Европейско първенство – в Марибор, но в стил „лайт контакт“ и там трябва да спечелим медали, нямаме време за отпускане

Какво си поставяш като по-близки цели?

-Аз имам много състезания, защото се занимавам и с таекуондо. Тази година ми беше доста натоварена откъм състезания. Затова сега ми трябва малко почивка.

– Много състезания, но ето, че се прибираш със злато. Ще го отпразнуваш ли?

Това е най-хубавото! Ще празнувам, разбира се!