Начало Борба Едмонд: След битката с азера бях сигурен, че ще взема златото

Едмонд: След битката с азера бях сигурен, че ще взема златото

Едмонд: След битката с азера бях сигурен, че ще взема златото
0
Unitedworldwrestling.org

Двукратният вече европейски шампион по борба за кадети – Едмонт Назарян заяви, че е щастлив след спечелването на титлата в категория до 51 кг при класиците„Много съм щастлив, защото тази титла спечелих доста по-трудно от миналогодишната „ , сподели големият ни талант, сравнявайки и двете състезания, на които стъпи на върха на почетната стълбичка.

“ След като спечелих инфарктния четвъртфинал, в който губех с 0:7 от азера и успях да обърна резултата в моя полза до 7:7, бях сигурен ще се взема златото “ , добави уверено Назарян-младши.

Unitedworldwrestling.org

„На това първенство дойдох именно за титлата, друго не ме устройваше. Така ме е учил моят баща. Затова се амбицирах, проявих характер и се радвам, че отново успях да зарадвам България със златно отличие. Следващата ми цел е световното, което ще бъде в София в края на юли. Надявам се и тогава да бъда на най-високото стъпало на стълбичката.” , завърши амбициозно първият ни европейски шампион от продължаващия шампионат във Фаенца, Италия.

Неговият баща и легенда в този спорт – Армен Назарян също бе сред зрителите, които видяха отблизо категоричната победа на Едмонт на финала над турчина Барис Ербек с технически туш.

„Сега се радвам дори повече, отколкото на моите успехи като състезател“ , заяви леко прегракнал двукратният олимпийски шампион Армен Назарян.

„Виждам, че Еди върви по моите стъпки, и прави всичко, което му казвам. Ощетиха го на четвъртфинала. Той губеше с 0:7, но прояви голямо сърце и успя да спечели тази битка. След това бях сигурен, че ще стане шампион. Сега на това първенство беше доста по-трудно, защото азери, турци, например, са по-големи на възраст и дори вече се борят при юношите.” , добави щастливият баща.

Това бе дебют за Едмонд Назарян в по-горна категория на голямо първенство. През миналата година той стана шампион при 45-килограмовите.

Източник: БФ Борба

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.