Начало Борба Ердоган награди борците Каялп и Акгюл (СНИМКИ)

Ердоган награди борците Каялп и Акгюл (СНИМКИ)

Ердоган награди борците Каялп и Акгюл (СНИМКИ)
0

Президентът на Рурция Реджеп Тайип Ердоган прие борците Таха Акгюл и Риза Каялп в президенството, за да ги награди след спечелените от тях медали на Олимпийските игри, които се проведоха в Токио.

Риза Каялп, 10 кратен европейски и 4 кратен световен шампион в категория до 130 кг в класическия стил, спечели трети медал от Олимпийски игри. 31-годишният борец ликува с бронз в надпреварата при най-тежките. На Игрите в Рио той спечели среброто, а в Лондон – през 2012 година, също взе бронз. Това най-вероятно бяха и последните олимпийски игри за Каялп, който сподели пред фенове преди Игрите, че след тях ще се посвети на семейството си – преди малко повече от година Риза стана горд баща на момиче.

Таха Акгюл, от своя страна, стигна до бронз в категория до 125 кг в свободния стил. 30-годишният борец не успя да защити олимпийската си титла от предходните олимпийски игри, но спечели второ отличие от най-големия спортен форум на планетата. Акгул има и 2 световни и 8 европейски титли в своята кариера.