Начало Борба Фатме Мандева няма да се бори за медал на Световното

Фатме Мандева няма да се бори за медал на Световното

Фатме Мандева няма да се бори за медал на Световното
1

България остава без медал на шампионата на планетата при свободняците и жените до 23 години.

Фатме Мандева загуби първата си среща от репешажите за бронза в категория до 50 кг. на Световното първенство по борба до 23 години, което се провежда в Будапеща, Унгария.

Българката падна с 0 на 10 точки от канадката Дефур за 1 минута и 15 секунди на тепиха. Родната боркиня пробва първа в срещата захват, но не успя и от това се възползва Дефур, която заключи краката на Мандева и  нашенката нямаше какво повече да направи.

Утре започва надпреварата в класическия стил, където ще излязат 6-ма наши състезатели.

Световното първенство по борба до 23 години може да следите ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".