Начало Борба Франк Камизо обмисля кариера в ММА след Токио 2021

Франк Камизо обмисля кариера в ММА след Токио 2021

Франк Камизо обмисля кариера в ММА след Токио 2021
0

Един от най-талантливите борци на нашето време – Франк Камизо, може да направи скок към смесените бойни спортове след провеждането на Олимпийските игри в Токио догодина.

Двукратният световен шампион в свободната борба е главният претендент на американския любимец Джордан Бъроуз, но според Бен Аскрен, Камизо ще си пробва късмета в ММА след Токио 2021.

Камизо, който е роден в Куба и е близък приятел с Йоел Ромеро, като 28-годишният натурализиран италианец често тренира с ветерана на UFC.

Преди няколко седмици самият Бен Аксрен разкри, че Камизо възнамерява да премине към професионалния ММА, но четирикратният европейски първенец все още не иска да даде твърд отговор на спекулациите.

Изключително запален съм по смесените бойни изкуства„, заяви наскоро Камизо пред италиански медии.

„Атмосферата в залите е невероятна. Когато съм в САЩ често ме питата дали нямам намерение да се пробвам, но в момента съм изцяло фокусиран върху Игрите догодина.

„Всичко обаче е възможно. Все още не съм убеден, че трябва и мога да напусна това, което имам за нещо толкова несигурно“, добави Камизо, който през 2019-та бе похвален лично от Хенри Сехудо.

Важно е да се отбележи, че в Италия олимпийските атлети в непрофесионалните спортове биват причислявани към полицията или армията. Самият Камизо е част от спортната академия на италианската армия и има чин ефрейтор.