Начало Борба Георги Иванов е спортист на годината в Димитровград

Георги Иванов е спортист на годината в Димитровград

Георги Иванов е спортист на годината в Димитровград
0

Спортист на годината в община Димитровград за 2023 година в направление „Мъже и жени“ е европейският шампион по борба Георги Иванов. Отличилите се състезатели бяха наградени на церемония снощи в Спортна зала „Младост“, съобщиха от общинския пресцентър. Кметът Иво Димов връчи наградите в отделните категории.

Борбата доминира и в детско-юношеския спорт, и при треньорите. Денис Наим от Спортен клуб (СК) по борба „Димитровград“ заслужи първото място при подрастващите, а за наставник на годината бе определен Салим Наим от същия клуб. В категорията „Отбор на годината“ бяха излъчени два клуба:  СК по борба „Димитровград“ – отбор „мъже“ и отбора по футбол „Димитровград -1947“.

Отличието „Дългогодишен принос в областта на спорта“ за 2023 година бе връчено на Георги Кутянов – дългогодишен активен футболист и треньор. 

Тази година в бюджета сме предвидили увеличение с 15 процента за спортните клубове. В общината имате подкрепата за спорта, за да се върви напред и нагоре„, каза в обръщение към присъстващите кметът Иво Димов, цитиран от пресцентъра.