Начало Борба Индиец спря Вангелов на 1/4-финалите на Олимпийските игри
0

Индиец спря Вангелов на 1/4-финалите на Олимпийските игри

Индиец спря Вангелов на 1/4-финалите на Олимпийските игри
0

Георги Вангелов записа победа и загуба при дебюта си на Олимпийски игри. Единственият ни представител в борбата в свободния стил достигна до 1/4-финалите в категория до 57 килограма.

На тепиха в Токио той срази Абделхак Кербаче (Алжир), след което загуби с технически туш от индиеца Кумар Рави. Така Вангелов ще трябва да чака негов успех на полуфиналите срещу казахстанеца Нурислам Санайев, за да бъде изтеглен на репешаж. Схватката им е от 12:15 часа.

Вангелов започна по отличен начин участието си на турнира. 28-годишният българин от Раднево дебютира на олимпийския тепих с категоричен успех над Кербаче. Националът ни срази представителя на Африка с технически туш за 11:0 точки.

Георги Вангелов започна силно в Токио, но след това допусна технически туш и чака за репешаж за бронза. Снимки: БОК, Костадин Андонов

Вангелов, който е пети от последните три Европейски първенства, взе убедителен аванс от 5:0 в края на първата част, когато секунди не му стигнаха, за да тушира съперника си. Още в началото на втората обаче Георги довърши започнатото и след кръстачка се поздрави с успеха.

В последвалата схватка с индиеца обаче националът ни допусна много грешки и загуби с технически туш с 4:14 точки. Вангелов позволи лесно съперникът му да минава зад гърба му, печелейки на три пъти по две точки още в първите 3 минути. Това доведе до сериозен пасив от 0:6 на почивката. Във втората част българинът опита да промени нещо, но без успех и всяка негова атака бе последвана от контра на Рави, който затвори мача малко преди неговия край.