Начало Борба Изпращаме в събота големия ни борец Георги Рупкин

Изпращаме в събота големия ни борец Георги Рупкин

Изпращаме в събота големия ни борец Георги Рупкин
0

На 90-годишна възраст почина Георги Рупкин, един от най-известните ни народни борци и бивш национал на България. Родом от Странджанския край, той бе майстор на спорта и заслужил треньор. През годините е бил помощник треньор в  клуб „Славия“, както и на националния ни отбор в свободния стил за младежи до 20 години и за мъже.

Георги Рупкин е съпруг на най-известната в света странджанска народна певица Янка Рупкина. Двамата имат син – Росен. Съпругата му казва, че бил много добър човек, който помагал в домакинството. Двамата се запознават в Бургас, където той я кани на среща, а историята е много любопитна.

„Той беше поканил много момичета, негови бивши приятелки. Отивам аз последна. Спогледахме се и те започнаха да си тръгват една по една. Ядосах се и си казах: „Аз теб ли ще те чакам и аз изчезнах“. Заобиколих съвета и пак се върнах на мястото. И гледам – другаря (тогава) Рупкин идва. „Извинявай, че закъснях, бях на тренировка…“ – започнал да се оправдава. А той бил в ресторанта отсреща. Благодари ми, че съм го изчакал“, припомня си този съдбовен момент Янка Рупкина в предаването „120 минути“  през 2017-та.

Снимка: 120 минути, bTV

Легендата в народното ни пеене казва за големия борец, че бил много красив и добър и това я впечатлило. „Разбираше ме с моята работа. Както аз нямах против той да се състезава и да пътува у нас и в чужбина, така и той нищо не казваше. Вътрешно сигурно ме е ревнувал, но не го показваше много“, допълва Рупкина и категорично казва, че са имали щастлив брак. Въпреки професионалните си успехи, семейството живее скромно в апартамент в столичния квартал „Дружба“.

Екипът на Boec.BG изказва съболезнования на цялото семейство и близките на Георги Рупкин. Поклонението ще бъде на 4 април, събота, от 11:30 часа на Централните Софийски гробища.