Начало Борба Кирил Милов е спортист номер 1 на Враца за годината (СНИМКИ)

Кирил Милов е спортист номер 1 на Враца за годината (СНИМКИ)

Кирил Милов е спортист номер 1 на Враца за годината (СНИМКИ)
0

Борци окупираха първите 4 места в класацията.

Кирил Милов грабна приза за спортист номер 1 на Община Враца за 2019-та година. 22-годишният борец спечели сребърен медал в категория до 97 кг. в класическия стил на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което се проведе през април в Букурещ, Румъния. През юни, състезателят на Спортен Клуб по борба „Ботев – 93“ взе и държавната титла на отборния шампионат, побеждавайки на финала Николай Байряков с 9:0 точки.

Милов получава това отличие за втори път след 2018-та година, когато националът взе два сребърни медала на двата най-големи спортни форума – Европейското и Световното първенства. Почетната статуетка на спортист номер 1 на Враца и плакет на неговия треньор – Юлиян Димитров, връчи кметът на града Калин Каменов.

Йоан Димитров

В топ 3 на най-добрите спортисти на Враца се наредиха още двама борци – Йоан Димитров от СК по борба „Ботев – 93“, с треньор Ангел Петров и неговият съотборник – Стоян Кубатов, с треньор Димитър Найденов.

На четвърта позиция отново е посочен състезател по борба и това е Светослав Николов.

Борбата класира общо 6 състезатели в топ 10 в класацията като под номер седем се класира Росиян Дермански от СК по борба „Ботев – 93“, с треньор Димитър Найденов, а Николай Вичев от СК „Ботев – 93“, с треньор Юлиян Георгиев е 9-ти.

Михаил Велчовски

Кикбоксът също може да се гордее със спортист в почетната 10-та на града. На 8-мо място бе отличен кикбоксьорът Михаил Велчовски от СК „ПОБЕДА“, с треньор Венелин Янков.

На тържествената церемония бяха раздадени и награди в категорията „Най-перспективен млад състезател“. Отличени с титлата са Антонио Христов, Леонардо Борисов и Калоян Иванов от СК по борба „Ботев – 93“.

Тази година в номинациите за „Спортист на годината на Община Враца“ се включиха 12 клуба с предложения за 33 спортисти в индивидуалните спортове и за 4 отбора, 4-ма треньори и 10 перспективни млади състезатели.

Източник: zovnews.com

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.