Начало Борба Кирил Милов със сребърен медал от световното
0

Кирил Милов със сребърен медал от световното

Кирил Милов със сребърен медал от световното
0

Кирил Милов спечели сребърен медал от Световното първенство по борба в Белград. Европейският шампион при 97-килограмовите в класическия стил остана в подножието на върха в сръбската столица. Той отстъпи във финала на олимпийския златен медалист от Токио – Артур Алексанян. Арменецът се поздрави с победа след 5:1 точки.

Така Милов за втори път в кариерата си печели сребро от Световно първенство. Той бе втори и през 2018-а в Будапеща в тази категория.

Двубоят не започна добре за национала ни, който изостана с 0:5 след първата част. Кирил опита да обърне нещата през втората, но пасивът бе твърде голям, за да промени хода на събитията.

Преди схватката Милов призна, че се бори в памет на баща си.Четири дни преди световното баща ми загуби битката с рака, усещах през цялото време присъствието му. Цялата зала е пълна с българи, с мои приятели, треньори, годеницата ми е на трибуните. Искам да покажа, че българите можем много“, каза пред БНТ българинът.

Във вторник шанс за злато ще има и Едмонд Назарян. 20-годишният талант ще срещне Жоламан Шаршенбеков (Киргизстан).

January 2, 2022, Будапеща: Европейско първенство по борба – VI ден в , Saturday (Photo by БФБ/Стартфото Bulgaria Wrestling/startphoto.bg 2022)
тагове: