Начало Борба Кой е най-доминиращият борец на Игрите в Токио?

Кой е най-доминиращият борец на Игрите в Токио?

Кой е най-доминиращият борец на Игрите в Токио?
0

Олимпийските игри в Токио приключиха и е време за статистика. Страната-домакин може да се гордее, че оглави класацията на най-доминиращ борец в надпреварата. Шампионката в категория до 50 кг. – Юи Сусаки беше безкомпромисна при четирите си излизания на тепиха като не даде и точка на своите опонентки.

В откриващата си среща, 22-годишната Сусаки, която е и двукратна световна шампионка, разби с технически туш – 10:0 Очир от Монголия. На 1/4-финалите японката се справи по идентичен начин с еквадорката Гузман.

На полуфиналите я очакваше една от фаворитките за титлата – Мария Стадник, която е многократна световна и европейска шампионка, както и носителка на 4 медала от Олимпийски игри (2 сребърни и 2 бронзови). Това не притесни особено Сусаки и след нов категоричен успех – 11:0, младата надежда на домакините стигна големия финал при най-леките.

В битка за златото, Сусаки се изправи срещу друга азиатка – китайката Сун Янан. Пореден технически туш – 10:0 оформи серия от 41:0 точки, в комплект със златото, с което Сусаки се превърна в най-категоричния шампион в олимпийския турнир по борба на Игрите в Токио.