Начало Борба Костадинова на среща с шефа на Световната федерация по борба

Костадинова на среща с шефа на Световната федерация по борба

Костадинова на среща с шефа на Световната федерация по борба
0

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова се срещна днес с Ненад Лалович – члена на Изпълкома на Международния олимпийски комитет и президент на Световната федерация по борба (UWW). Двамата разговаряха в Букурещ, където се провежда Европейското първенство по борба за мъже и жени, а Костадинова е специален гост.

По време на срещата ѝ с Лалович бяха обсъдени актуални въпроси от развитието на олимпийското движение и на световната борба. Шефът на световната борба е изразил мнение, че е добре българсите в този спорт да възвърнат позициите си на световния тепих и да положат усилия да бъдат още по-дейни по отношение на участието си във всички активности на световната централа.

От преслужбата на БОК посочват, че Българският олимпийски комитет е един от активните и иновативни в олимпийското семейство, според Лалович. Той е декларирал своята готовност за помощ и партньорство и е пожелал успех на българските спортисти на предстоящите през юни в Минск (Беларус) втори Европейски игри.

На срещата присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.