Начало Борба Любопитна награда за спечелилите квоти борци в София

Любопитна награда за спечелилите квоти борци в София

Любопитна награда за спечелилите квоти борци в София
0

Самолет оригами ще получат финалистите на олимпийската квалификация по борба в „Арена Армеец“. С класирането си за големия финал състезателите ще си осигурят квота за олимпийските игри в Токио.

Специалната награда е традиционно японско изкуство, в което се създават фигури чрез сгъване на листове хартия без употреба на лепило и ножици. А фигурата на самолет е избрана неслучайно, като символ за пътуването.

„Успех в Япония“, ще пише на хартиените самолети.

В София ще бъдат раздадени последните 36 квоти, по 6 и в трите стила на борбата, които обаче не са поименни.

България до момента има пет квоти, спечелени от Тайбе Юсеин (62 килограма), Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), Георги Вангелов (57) в свободния стил и Кирил Милов (97) в класическия.

От утре на тепиха в битка за последните квоти излизат над 460 борци от 84 държави. Схватките започват от 10.00 часа и ще се следят онлайн на сайта на Международната федерация по борба ТУК.

Свободняците откриват олимпийската квалификация в София

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.