Начало Борба Микяй Наим спечели турнир по свободна борба в Беларус

Микяй Наим спечели турнир по свободна борба в Беларус

Микяй Наим спечели турнир по свободна борба в Беларус
0

Сребърният медалист от Световното първенство за младежи – Микяй Наим, стана първи на турнир по свободна борба в Беларус.

Националът е на подготовка заедно с мъжете ни в олимпийската база „Стайки“ в Минск.

Талантът стартира на турнира в град Гродно, където се отличи с 4 победи. Две от тях над представители от Русия. Още първата среща Наим се наложи с технически туш 10:0, във втория кръг преодоля казахстанеца Картбай Мейрамбек с 3:2, а на полуфинала прегази представителя на домакините Корсаков

В спора за титлата победи Георги Кичкин (Русия) със 7:4.

Свободняците ще останат на лагер в Минск до 31 март. Това е част от подготовката им за Европейското първенство в Букурещ (Румъния) от 8 до 14 април.

Същевременно класиците направиха последна тренировка на лагера си в Грузия. От следващата седмица тимът ще се готви в Самоков. Жените тренират заедно с френския отбор в Париж, съобщава официалният сайт на Българската федерация по борба.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.