Начало Борба Мими Христова била пред отказване от борбата

Мими Христова била пред отказване от борбата

Мими Христова била пред отказване от борбата
0

Европейската шампионка по борба Мими Христова е била много близо до отказване от спорта. Това разкри самата тя в студиото на БТВ. На първенството на Стария континент в Рим тя стигна за първи път до титлата и то при дебюта си в по-тежката категория до  65 кг. Подробности ТУК.

Чувствам се добре – каза тя. – Малко недоспала през последнтие дни. Най-после и аз успях да взема тази европейска титла. Него очаквах. Отидох посто ей така, нямаше изобщо да се боря.“

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов

Христова е откровена и разкрива кой е върнал мотивацията ѝ да излезе на тепиха.

„Исках да се откажа от борбата, случиха ми се някои неща и не исках да се състезавам. Бях много разочарована. В един момент си казах, че явно не ставам за този спорт. Треньорът седна и поговори с мен, накара ме да отидем, за да видим какво ще стане в по-горна категория. Каза ми да си хапвам, да тренирам по-спокойно. Аз се ссъстезавах между 57 и 59 килограма, сега се борих на 65.“

Дамите в топ 5 в отборното класиране


Преди да тръгне за Европейското първенство в Рим, Христова изкарва подготвителен лагер с националния отбор на Белмекен. Там отива с една цел:

„Отидох на лагер, само за да подготвя Тайбе Юсеин. Ние си партнираме в подготовката, помагаме си, исках само да я подготвя. Тя ми предрече, че ще стана първа още миналата година. Когато тя спечели титлата, а аз останаха пета, седяхме в стаята и тя ми каза: „Догодина ти ще бъдеш шампионка“.