Начало Борба Мими Христова е на финал! Дудова и Николова ще се борят за бронза

Мими Христова е на финал! Дудова и Николова ще се борят за бронза

Мими Христова е на финал! Дудова и Николова ще се борят за бронза
0

Мими Христова ще преследва втора европейска титла в кариерата си, след като се класира за финалите на първенството на континетна в Загреб.

В полуфиналите при 62-килограмовите шампионката от 2020-а победи с 2:1 румънката Криста Инче, трета на европейското през 2022 г. А нейна съперничка за златотот утре ще бъде Ирина Рингачи (Молдова), №1 в света и Европа от 2021-а.

Преди 3 г. Мими Христова стана №1 в Европа в същата категория.

Дудова, Николова и Христова са на полуфинал на европейското по борба

Другите ни две представителки днес ще споря за бронза, след като загубиха полуфиналните битки.

Биляна Дудова бе близо до успеха срещу Грейс Бюлен (Норвегия), втора на планетата от миналата година. Но времето не й стигна.

Световната и 4-кратна европейска шампионка губеше с 0:6 в категория до 62 кг, но успя да намали в резултата, а двубоят приключи с 6:7 в полза на чернокожата й съперничка.11 Евелина НиколоваМирослав Гочев

При 57-килограмовите Евелина Николова падна с туш за 38 секунди от украинката Алина Акобя, световна вицешампионка от 2022-а и №1 в Европа от 2022-а. И утре ще атакува бронза.

По-късно днес Юлияна Янева ще излезе за златото срещу Алла Белинска (Украйна), №1 в Европа от 2021-а, в категория до 68 кг.

А Миглена Селишка завърши първенството на пето място в категория до 50 кг. Европейската шампионка от 2020-а няма да излезе в сблъсък за бронза, заради травма.

Финалите започват от 19 часа и ще бъдат излъчвани пряко по БНТ3, както и на сайта на Международната федерация.

Снимка: БФ Борба