Начало Борба Мирослав Киров ще участва на световните военни игри

Мирослав Киров ще участва на световните военни игри

Мирослав Киров ще участва на световните военни игри
0

В последния момент от надпреварата отпадна Георги Вангелов, който не е възстановен от контузия.

Борецът Мирослав Киров ще участва на Седмите световни военни игри, които ще се проведат в Китай. Шампионатът ще се състои от 18 до 27 октомври в град Ухан.

Състезателят на клуб по борба „Юнак Локомотив“ от град Русе ще бъде единственият ни представител в турнира по борба. Киров ще стартира в категория до 74 кг. на свободния стил. В азиатската страна ще го придружи  и треньора му Ангел Тодоров.

Българската делегация на шампионата включва 22-ма състезатели в 8 вида спорт. Сред тях са и представители в бойните спортове, както следва: боксьорите Даниел Асенов и Станимира Петрова;  таекуондистите Владимир Далаклиев и Калоян Бинев, както и джудистът Ивайло Иванов.

Източник: БФ Борба

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".