Начало Борба ММА бойци се обединиха: Титлите в борбата тежат повече

ММА бойци се обединиха: Титлите в борбата тежат повече

ММА бойци се обединиха: Титлите в борбата тежат повече
0

Бившият шампион на „Белатор“ в лека тежка категория – Фил Дейвис, подкрепи изказванията на Хенри Сехудо за борбата. ММА бойците се обединиха в мнението, че смесените изкуства са по-популярни но титлите не тежат повече, а напротив.

„Световните титли в борбата са абсолютния топ в спорта“, Дейвис сподели пред MMA Junkie. „Не ме разбирайте грешно, отличията в смесените бойни изкуства са ценни, но в борбата си е друго.“

„Нямаш почти никакво право на грешка. Състезанията са много по-трудни. Няма такова нещо като да избираш кога и срещу кого ще излезеш на тепиха. Разликата е значителна. Не е редно да сравняваме тези две дисциплини, но ако трябва – съгласявам се с Хенри Сехудо, който е и олимпийски шампион.“

„Трипъл Си“ винаги влиза в октагона с реплика на златния си медал на врата. По този начин той отдава уважение на борбата. Оригиналното отличие беше унищожено в пожар и затова Сехудо носи негово копие.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.