Начало Борба Световната борба си спомни за Хенри Сехудо (ВИДЕО)

Световната борба си спомни за Хенри Сехудо (ВИДЕО)

Световната борба си спомни за Хенри Сехудо (ВИДЕО)
0

Световната федерация по борба припомни за таланта на Хенри Сехудо. От United World Wrestling публикуваха видео със страхотно хвърляне на американеца.

Схватката е или от престижния турнир по борба „Дейвид Шулц“, който се провежда в Колорадо Спрингс, САЩ, или от националния шампионат на страната, на който Сехудо печели общо 2 златни и 1 сребърен медал между 2006 г. и 2008 г.

Хенри Сехудо имаше страхотна кариера в борбата, след което направи страхотна такава и в смесените бойни изкуства. През 2008 година той става олимпийски шампион по борба свободен стил при 55-килограмовите от Игрите в Пекин, след което направи страхотна ММА кариера.

В общо 18 срещи в клетката, Сехудо спечели 16 двубоя (8 с нокаут), ликувайки с титлите в категории „петел“ и „муха“ в най-известната верига за смесени бойни изкуства – UFC. В последния си сблъсък в октагона, провел се на 9 май 2020 година, Сехудо записа успех над Доминик Круз с технически нокаут във втория рунд и секунди след това обяви прекратяването на спортната си кариера.