Начало ММА Хенри Сехудо нокаутира Круз и се отказа от ММА!

Хенри Сехудо нокаутира Круз и се отказа от ММА!

Хенри Сехудо нокаутира Круз и се отказа от ММА!
0

Хенри Сехудо победи Доминик Круз с нокаут секунди преди края на втория рунд. „Трипъл Си“ за втоти пореден мач свали с брутално коляно съперника си. След впечатляващ граунд енд паунд и 11 вкарани удара реферът Стив Питърсън спря битката.

Част от специалистите разчетоха, че това е било ранно прекратяване на мача, защото първият шампион на UFC в категория „петел“ вече се е изправял.

Сехудо обяви голяма новина пред Джо Роган секунди, след като Дейна Уайт му сложи пояса:

„Отказвам се, бия се от 11-годишен. Сега съм на 33 постигнал съм всичко – олимпийска титла, злато в две категории на UFC. Искам да обърна внимание на личния си живот, да създам семейство…“

Хенри започна много умно битката. Не се хвана в капана на Круз, който го примамваше да се хвърли необмислено напред. Първият тейкдаун беше на сметката на „Трипъл Си“, но Доминик показва бърза реакция и се изправя след миг. Последва неуспешен опит за гилотина на Сехудо и атаката приключи.

Шампионът бавно и методично увеличаваше предимството си.

Във втория рунд Доминик започна да се ядосва, защото играта му не вървеше. Успя да пласира две добри попадения в стойка, но Сехудо не беше притеснен. Темпото в средата на втория рунд бе много високо, което може би щеше да изиграе лоша шега на Круз. Все пак мачът беше за титла и предвиждаше пет части.

Стигна се до сблъсък глава в глава, който отвори аркада на Сехудо.

След кратка медицинска пауза „Трипъл Си“ влезе много настървено и пласира впечатляващо коляно. Круз отскочи назад и беше засипан от юмруци, а така битката приключи.

Всичко интересно от първата гала на UFC след прекъсването от 2 месеца вижте тук:

MMA се завърна: Основната карта на UFC 249 (НА ЖИВО)

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.