Начало ММА Доминик Круз се връща след най-дългата пауза в кариерата си

Доминик Круз се връща след най-дългата пауза в кариерата си

Доминик Круз се връща след най-дългата пауза в кариерата си
0

Кариерата на Доминик Круз е изпълнена с контузии и неприятни моменти извън октагона. Американецът е един от най-добрите бойци за всички времена, но неволите му нямат край.

Този път обаче Круз разби всички свои рекорди, като разликата между последния му мач с Кори Гарбрандт и предстоящия сблъсък с Хенри Сехудо е 1226 дни. Това са три години и половина извън клетката.

От юли 2011-а насам Доминик е участвал само в 6 сблъсъка. От 9 години е в UFC и през по-голямата част от това време е шампион на категория „петел“, но титлите му бяха отнемани няколко пъти заради неактивност.

Дългата пауза трябваше да бъде прекъсната на два пъти.

Очакваше се да го видим в октагона срещу Джими Ривера в края на на 2017, но си счупи ръката. През януари 2019 имаше насрочен мач с Джон Линекер на UFC 233. Този път си извади рамото и така битката също пропадна.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.