Начало ММА Сехудо се сбогува с единия от поясите си

Сехудо се сбогува с единия от поясите си

Сехудо се сбогува с единия от поясите си
1

Двойният шампион в UFC Хенри Сехудо ще трябва да оваканти пояса в категория „муха“. Борецът ще гледа как за отличието спорят Джоузеф Бенавидес и Дейвесон Фигейредо на UFC on ESPN+ 27 (29 февруари, Ванкувър). Новината е потвърдена от UFC.

Бенавидес (28-5 MMA, 15-3 UFC) се радва на серия от три поредни победи. Чака мач за титлата от юни месец, когато преодоля Хусиер Формига. Искаше реванш от Сехудо за загубата от декември 2016 с разделено решение.

Фигейредо има само едно поражение до момента –  17-1 MMA, 6-1 UFC.

За последно отказа Тим Елиот в първия рунд на мача им октомври месец.

Сехудо ще продължи кариерата си в категория „петел“, където е много вероятно да защитава пояса срещу Жозе Алдо идната пролет.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.