Начало ММА Джъстин Гейджи сломи Фъргюсън в корава гладиаторска битка

Джъстин Гейджи сломи Фъргюсън в корава гладиаторска битка

Джъстин Гейджи сломи Фъргюсън в корава гладиаторска битка
0

Джъстин Гейджи изигра най-силния мач в кариерата си и спечели временната титла на UFC в лека категория. Тони Фъргюсън загуби след 12 поредни успеха и така бленуваната битка с Хабиб Нурмагомедов няма да се състои.

Гейджи заслужава суперлативи за представянето си на UFC 249. Главното събитие на вечерта беше прекъснато от съдията Хърб Дийн в петата му част, заради сериозните наранявания по лицето на „Ел Какуй“.

Всичко най-интересно от първата галавечер след двумесечната пауза вижте тук:

MMA се завърна: Основната карта на UFC 249 (НА ЖИВО)

Джъстин показа коренна промяна в стила си за тази битка. Страхотен бокс без типичното за него безразсъдно влизане напред като танк.

Двамата не се посвениха да влизат на размени в стойка. Мачът оправда всички очаквания и дори надмина обещанията на Дейна Уайт. Фъргюсън беше разклетен сериозно на няколко пъти. Трудно е да се намери друг боец, който не би паднал след мощните ракети, които Гейджи запрати в главата му.

„Ел Какуй“ имаше своите силни моменти, но те бяха малко. В края на втория рунд пласира чудесен ъперкът с дясната ръка, но веднага прозвуча сирената и не позволи на Тони да продължи атаката.

Чудо е, че брадичката му издържа повече от 20 минути методичен бой.

Джъстин играеше стегнато и дисциплинирано – заслужи мач срещу Хабиб Нурмагомедов за титлата на UFC в лека категория.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.