Начало ММА MMA се завърна: Основната карта на UFC 249 (НА ЖИВО)

MMA се завърна: Основната карта на UFC 249 (НА ЖИВО)

MMA се завърна: Основната карта на UFC 249 (НА ЖИВО)
0

Дейна Уайт спази обещанието си – UFC е първата популярна спортна верига с галавечери след паузата. Пандемията от коронавирус спря организацията за два месеца. Джаксънвил, Флорида, приковава погледите на цял свят за около 2 часа за основната част от бойната карта на UFC 249.

Шоуто е гарантирано с една от най-наситените откъм качество гали за годината.

15 хиляди по трибуните няма, но пред екраните ще бъдат милиони. Следим на живо най-интересното от и около октагона.

8:04 Джъстин Гейджи печели! Реферът Хърб Дийн беше принуден да прекъсне битката в петия рунд заради огромните щети по лицето на Тони. 

8:03 Временният шампион едвам оцелява. Страйкингът на съперника му днес е великолепен. Малко са думите, които могат да опишат тези двама мъже в октагона. Непримирими бойци!

7:57 Добро начало за Фъргюсън в четвъртия рунд. Първата минута беше за него, а след това темпото леко спадна. В средата на частта имаше инфарктен момент за Тони, след като беше сериозно разклатен от клиничен ъперкът. Гейджи не успя да се възползва, а временният шампион се възстанови от тежкия момент. Двамата отнасят много бой, но продължават мъжки да настъпват.

7:51 Фъргюсън е разклетен в третия рунд след дясно кроше на Гейджи. Джъстин продължава да играе стегнато и дисциплинирано. Тони има желязна брадичка! Страхотен страйкинг и от двамата в средата на третата част. Хай кик и дясно кроше в главата на временния шампион. Категоричен рунд на сметката на Гейджи.

7:44 Невероятен втори рунд! Двамата продължават да влизат смело на размени. Частта приключи със зверски ъперкът в главата на Гейджи, който доминираше преди това и създаде сериозни проблеми за Тони.

7:38 Коренна промяна в стила на Джъстин за тази битка. Страхотен бокс без типичното за него безразсъдно влизане напред като танк в рунд №1.

7:33 Фъргюсън вкарва интересна комбинация от ляв ъперкът и дясно кроше, а Гейджи връща един удар. Добро ляво кроше за Гейджи. Двамата не се свенят да влизат на размени в стойка.

7:20 Следва главното събитие на вечерта – Тони Фъргюсън срещу Джъстин Гейджи.

7:15 Сехудо обяви, че се отказва! Имаме голяма новина на UFC 249.

7:09 Титлата е защитена! След кратка пауза за сблъсък глава в глава Сехудо запрати противника си на пода след страховито коляно. Чудесната работа на земя принуди рефера Стив Питърсън да спре битката. „Трипъл Си“ нанесе 11 удара от граунд енд паунд…

7:08 Шампионът бавно и методично увеличава предимството си. Доминик започва да се ядосва, защото играта му не върви. Успява да пласира две добри попадения, но Сехудо не е притеснен. Темпото в средата на втория рунд е много високо, което може да изиграе лоша шега на Круз. Мачът е за титла и е от пет части.

7:03 Динамичен първи рунд. Един от акцентите – лег кикове, срещу които Круз нямаше отговор. В нашата карта частта отива на сметката на Сехудо.

7:01 Много умно начало за шампиона Сехудо. Не се хваща в капана на Круз, който го примамва да се хвърли необмислено. Първият тейкдаун е на сметката на „Трипъл Си“, но Доминик показва бърза реакция и се изправя след миг. Неуспешен опит за гилотина на Сехудо и атаката приключва.

6:50 В клетката влизат Доминик Круз и шампионът в категория „петел“ – Хенри Сехудо!

6:41 „Ако другите имат пистолети, Нгану има базука“, пише Камару Усман.

6:33 Светкавичен нокаут! Франсис Нгану имаше нужда от по-малко от 20 секунди, за да победи Розенструйк. Положението е тежко за суринамеца, но добрата новина е, че е в съзнание.

6:31 „Хищника“ е в серия от 3 поредни победи с нокаут в първи рунд. Не трябва да мигаме тази битка…

6:24 Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи вече са в залата!

6:23 Следващата битка е от тежка категория – Франсис Нгану – Жаирзиньо Розенструйк.

6:06 Кървава баня! Стивънс изяжда брутален лакът, а същевременно засрещна с кроше, което изглежда счупи носа на Катар. Калвин приключи съперника си с отличен граунд енд паунд в рунд №2.

6:03 Калвин се връща в първия рунд с два добри леви и много тежка деснячка. Впечатляващо попадение! Край на първи рунд на битката в категория „перо“.

6:00 Стивънс е много агресивен в началото. Вкарва няколко опасни кика и търси интересни комбинации.

5:53 Джереми Стивънс и Калвин Катар вече излизат!

5:42 Победа за Грег Харди с единодушно съдийско решение!

5:40 Йорган се подхлъзва и е на земята. Харди няма сили и желание за граунд енд паунд и… пласира удари в крака му. Съдията Хърб Дийн го кара да работи, но Грег няма желание и Де Кастро е изправен. Двамата са изтощени и довършват третия рунд. Очакваме решението на съдиите, в нашата карта е 30-27 за Харди.

5:36 Двамата вдигнаха темпото в началото на рунд №3. Залата отеква след прав в главата на Де Кастро.

5:32 Харди има сериозни проблеми с водещия си ляв крак. Режисьорът на живото предаване акцентира на зачервяването, което се оформи следствие лоу киковете. За сега брадичката на Де Кастро издържа. Темпото спадна във втората част.

5:26 Харди вкарва няколко страхотни попадения. Противникът му приема изчаквателна стратегия в първия рунд. Бившият американски футболист беше сериозно разклатен след един от ритниците на Йорган.

5:23 И двамата бойци са активни в началото. Де Кастро залага на лоу кикове, а Харди търси предимно единичени попадения с дясната си ръка.

5:14 След секунди започва Грег Харди – Де Кастро! Бившият американски футболист вече изигра дузина битки през първата си година в UFC. Мачът е в тежка категория.

5:08 Водещите коментатори Джо Роган и Даниел Кормие приветстват всички зрители. „Много е странно, чува се как дишам в залата“, смее се легендарният шампион в тежка категория.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.