Начало ММА Грег Харди надигра Де Кастро при завръщането на UFC

Грег Харди надигра Де Кастро при завръщането на UFC

Грег Харди надигра Де Кастро при завръщането на UFC
0

Бившият американски футболист Грег Харди победи с единодушно решение Йорган де Кастро на UFC 249. Първият мач от основната карта на бойното шоу противопостави двама типични представители на тежка категория.

Бойците започнаха активно, като Де Кастро залагаше на лоу кикове, а Харди търсеше предимно единичени попадения с дясната си ръка.

Грег вкара няколко страхотни попадения в края на първи рунд. Противникът му прие изчаквателна стратегия и търсеше своето на контра. Бившият американски футболист беше сериозно разклатен след един от ритниците на Йорган.

През втората част Харди имаше сериозни проблеми с водещия си ляв крак. Режисьорът на живото предаване акцентира на зачервяването, което се оформи следствие лоу киковете. Брадичката на Де Кастро издържаше и планът му сработи, но при поредният ритник се контузи и накуцваше до края на битката.

В рунд №3 Де Кастро се подхлъзна, но Харди нямаше сили за граунд енд пунд. Хърб Дийн апелира боецът да работи на земя, но Грег пласира единствено единични удари в крака на противника си, което доведе до вълна от комични коментари. След ударното начало на третата част силите на двамата привършиха и Де Кастро не можа да се хвърли да обръща мача.

Единодушно решение (30-27) и важен успех, с който Харди затвърждава позициите си в дивизията.

Ето как премина вълнуващата гала UFC 249.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.