Начало Борба МВР награди Тайбе Юсеин
0

МВР награди Тайбе Юсеин

МВР награди Тайбе Юсеин
0

Световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин бе отличена от „Спортната асоциация – МВР“ за „значителен принос към световния и национален спорт“. Наградата й бе връчена от министър Красен Кралев на церемония в сградата на МВР.

За заслуги бяха наградени още Ивет Лалова, Тервел Пулев, Мария Гроздева, Петър Стойчев и Антоанета Бонева.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пък награди победителите в категория “Спортист на годината” – световния и европейски шампион по джудо Борис Георгиев и световния шампион по плуване на 50 м и 100 м бътерфлай Любомир Борисов.

“Искам да благодаря на всички Вас за огромния принос, който имате за развитието на българския спорт и за огромните успехи през миналата година. През 2019 г. имаме медали от световни и европейски първенства. Голяма част от нашите елитни спортисти са от системата на МВР. Петър Стойчев продължава да покорява върхове, които дори не сме подозирали, че има. Тервел Пулев започна да печели и титли в професионалния бокс. Пожелавам на Тайбе Юсеин, Мария Гроздева, Антоанета Бонева и Ивет Лалова, които са част от системата на МВР и ще представят България на Олимпийските игри, да бъдат здрави, да се опазят от контузии и да постигнат още много успехи“, каза министърът на спорта Красен Кралев.