Начало Борба Национал по борба и негови приятели ремонтират спортна зала в Бобов дол

Национал по борба и негови приятели ремонтират спортна зала в Бобов дол

Национал по борба и негови приятели ремонтират спортна зала в Бобов дол
0

Националът, в класическия стил, Милослав Методиев и приятелите му Ради Недков и Кристиян Колев ремонтират с доброволен труд залата в Бобов дол. Тримата смятат да шпакловат и боядисат стените, да сменят счупените стъкла на прозорците и изгнилите дъски на дюшемето, което ще бъде лакирано.

“Залата не е била ремонтирана и не беше в добро състояние“ – каза Милослав Методиев пред viaranews.com, който е основен организатор на ремонта. „Ремонтът бе започнат преди половин година, когато от общината смениха покрива. Обещаха ни и финансиране за сегашния ремонт, но допълнително ще уточним колко ще са средствата. Освен с финансиране от общината ни помагат и с труд от служители на тяхното предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство „. Чакаме и още един наш приятел да се присъедини. Който изяви добро желание да помогне с работа или каквото и да било, да заповяда”, заяви 26-годишният национал.

Момчетата се надяват да успеят да приключат с работата до края на този месец. След ремонта те ще основат нов клуб по борба, а от есента в залата ще тренира и клубът по бокс “Роки”. Ще има и фитнес уреди. Абсолютно всеки един, който иска, ще може да ползва залата по всяко време. Тя се намира до стадиона, който се ползва при хубаво време, а при неблагоприятни условия ще може да се тренира на закрито.

“Искаме да привлечем децата да спортуват, а не да се занимават с неща, които могат само да им навредят”, допълни Милослав Методиев.

Той е един от състезателите, чийто път към големия спорт е тръгнал именно от тази зала. Миналата година Методиев се класира пети на европейското първенство за мъже в категория до 130кг. Той е и трети на световното до 23 г.

Ремонтиращото се в момента помещение е единствената зала за спорт в миньорския град. Тя е общинска собственост.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.