Начало Борба Назарян търси спаринги за Кирил Милов
0

Назарян търси спаринги за Кирил Милов

Назарян търси спаринги за Кирил Милов
0

Старши треньорът на националния ни тим по борба в класическия стил Армен Назарян е изправен пред един, основен проблем, по пътя към олимпийските игри в Токио. След края на квалификациите, България спечели две квоти при класиците, дело на Айк Мнацаканян (77 кг) и Кирил Милов (97). В следващите два месеца двукратният олимпийски шампион ще трябва да намери подходящи спаринг партньори на Милов, тъй като в тази категория у нас няма достатъчно съперници.

Безапелационен Милов отива в Токио!

„Ще продължим подготовката си на базата в Белмекен. В сряда заминаваме, като се надявам, че към нас ще се присъединят борци от други държави. Имаме различни опции, но трябва да намерим хубави спаринг партньори, с които Кирил и Айк да се борят. За Мнацаканян е по-лесно, защото категорията му е такава, че може от по-ниска или по-висока, но при Милов е по-сложно”, сподели Назарян.

Легендата допълни, че съжалява за изпуснати още две квоти в класическия стил. „Яд ме е, защото Иво Ангелов можеше да спечели квота. Той заслужаваше да отиде на още една олимпиада, но малшанс. Даниел Александров също можеше, особено в Унгария, там трябваше да спечели квота, но уви, и той не успя”, констатира Армен Назарян. След лагера в Белмекен класиците ще продължат подготовка в Тетевен.