Начало Борба Неуспешен старт за Мария Оряшкова на „Дан Колов – Никола Петров“

Неуспешен старт за Мария Оряшкова на „Дан Колов – Никола Петров“

Неуспешен старт за Мария Оряшкова на „Дан Колов – Никола Петров“
0

Световният вицешампион Кирил Милов не успя да стигне до реванш с световния шампион Муса Евлоев от Русия при 97-килограмовите на класическия стил на международния турнир по борба „Дан Колов – Никола Петров“. Родният талант започна уверено, като на старта тушира за 1,47 мин китаеца Ди Хиао, но на четвъртфиналите бе спрян от друг руснак – Никита Мелников с 0:3. Милов очаква евентуално да продължи в репешажите.

При жените Мария Оряшкова направи неуспешен старт. Шампионката на България по борба и петкратна №1 в света по самбо загуби с туш за 1,44 мин от унгарката Жанет Немет. В същата категория Боряна Борисова тръгна с успех срещу Грета Цепониде (Литва) с 9:4, но след това падна от световната шампионка за 2014-а Алине Фокен (Германия) с 0:10.

В свободния стил Георги Вангелов записа престижна победа при 57-килограмовите, като на старта в категорията надви световния вицешампион от 2017-а и пети на последния мондиал Томас Гилман (САЩ) с 6:5. В следващия кръг обаче българинът загуби инфарктно 4:4 срещу турчина Сюлейман Атли, трети от Мондиал 2018.

Световният вицешампион от 2013-а Владимир Дубов постигна две победи в по-горната за него категория до 65 кг – срещу Йозеф Молнар (Унгария) с 6:3 и италианеца Айделафит Мансур с туш за 2,12 мин, но на четвъртфиналите бе туширан от беларусина Скрабин. В същата категория Димитър Иванов загуби с 4:17 от турчина Киликсалаян. И двамата ни представители могат да продължат в репешажите, ако съперниците им спечелят полуфиналните срещи.

А в очаквания с най-голям интерес сблъсък Бъроуз се справи още на старта в категорията с Франк Чамизо (Италия), бронзов олимпийски медалист, двукратен №1 в света и Европа, с 9:2. В същата категория Мирослав Киров загуби на четвъртфиналите след 0:10 от турчина Якуп Гор. Преди това асът ни записа две победи – над Болат Сакаев (Казахстан) с 3:1 и Магомедмурад Гаджиев (Полша), европейски вицшампион от 2018-а с 4:3. Другият ни представител Мохамед Бокар падна от корееца Гор с 0:10 и отпадна. Турнирът приключи и за трима от състезателите ни, които загубиха в репешажите. Виктория Бобева (65) падна от Адина Попеску (Румъния) с 1:1, в свободния стил при мъжете Стефан Иванов (61 кг) бе спрян от Володимир Буруков (Украйна) с 0:10, а Мирослав Христов (79) не успя срещу турчина Ендер Коскун – 0:10.

По-късно очаквайте и резултати от българското участие на полуфиналите.

Източник: БФ Борба

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.