Начало Бокс Бойните спортове обраха наградите на Русе за 2018 г. (ВИДЕО)

Бойните спортове обраха наградите на Русе за 2018 г. (ВИДЕО)

Бойните спортове обраха наградите на Русе за 2018 г. (ВИДЕО)
0

Биляна Дудова бе обявена за спортист номер 1 на Русе за 2018 година в анкетата на спортните журналисти, организирана от местния вестник „Утро“ и oбщина Русе. Състезателката на клуб „Юнак“ и националка на България събра 98 точки, след като през миналата година завоюва сребърен медал от световното първенство за жени, спечели европейски титли при жените и на шампионата до 23 години, а освен това стана и балканска шампионка.

„За мен е чест да получа тази награда. Радвам се много, че нашите постижения се оценяват. През новата година си пожелавам здраве и да постигна по-високи успехи. Голямата цел е на световното да спечеля златен медал и квота за олимпийските игри. Най-голям виновник за моите успехи е Валентин Йорданов. Той е най-големият ми идол“, каза 21-годишната Дудова.

Втора и трета в анкетата също са представителки на бойните спортове. Втора е Стойка Петрова от боксов клуб „Русе“. Тя също остана втора на световното първенство по бокс за жени и триумфира на европейското в София.  На трето място европейската сребърна медалистка по бокс Севда Асенова от клуб „Русе“.

За треньор на годината бе обявен Павел Сяров от боксов клуб „Русе“, който е личен треньор на Севда Асенова, Габриела Димитрова и Стойка Петрова.

Всички отличени получиха грамоти, кристални статуетки и парични награди.  От името на председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов бяха връчени и статуетки „Спортен Олимп“ – за най-добър спортист и треньор на годината.