Начало Бокс Скандал: Индия отказа визи на боксьорките ни за световното! (ВИДЕО)

Скандал: Индия отказа визи на боксьорките ни за световното! (ВИДЕО)

Скандал: Индия отказа визи на боксьорките ни за световното! (ВИДЕО)
1

Проблем с визите тормози женския национален отбор на България по бокс в навечерието на световното първенство. Домакините от Индия са отказали визи на 11 души от делегацията, а одобрените са едва две.

„Получихме отказа по пощата. Причини не се посочват и няма обяснение – призна специално пред Боец.БГ изпълнителният директор на Българска федерация по Бокс Светослав Сапунджиев. – Веднага сигнализирахме до индийското посолство в България, но от там ни казаха, че не могат да реагират тази седмица, а чак в понеделник. Отборът заминава в събота, което е проблем.“

Българската делегация, която ще пътува до Индия, наброява 13 души, като шест са състезателките, трима са треньорите и има един масажист. По план всички те трябва да пътуват в събота, като целта е да имат 10 дни за аклиматизация на индийска земя преди старта на световното първенство в Ню Делхи (15-24 ноември). От федерацията по бокс признаха, че получават отказа за визи едва за втори път, като и предишният е бил отново от Индия.

„Малко е абсурдна ситуацията, но мисля, че ще се разреши. Потърсихме съдействие от всички възможни министерства и агенции и мисля, че всичко ще се оправи“, оптимист е все пак Сапунджиев. Ако до утре отборът не получи визи, ще трябва да се купуват билети за друг полет и групата да тръгне по-късно през другата седмица. Това от своя страна със сигурност ще наруши плана за подготовка на старши треньор Фикрет Ереджебов.

„В Индия сме планирали поне три спаринга с представителки на страни, които не сме срещали досега“, посочи Ереджебов. Подготовката на тима му досега включва лагер на високопланинската база Белмекен, участие в международния турнир „Балкан“ в Ботевград и отделни спаринг срещи.

България ще участва на Световното първенство по бокс за жени в Индия със следния състав:

Севда Асенова – 48 кг

Габриела Димитрова – 51 кг

Стойка Петрова – 54 кг

Станимира Петрова – 57 кг

Деница Елисеева – 60 кг

Мелис Йонузова – 64 кг

 

Снимка: БФ Бокс