Начало Бокс България чака медали от световното по бокс за жени (ВИДЕО)

България чака медали от световното по бокс за жени (ВИДЕО)

България чака медали от световното по бокс за жени (ВИДЕО)
0

С големи надежди и очаквания женският ни национален отбор по бокс се подготвя за участието си на световното първенство в Индия. Шампионатът ще се проведе в Ню Делхи от 15-ти до 24-ти ноември.

България ще участва със състав от шест състезателки, като пет от тях станаха европейски шампионки през тази година. Именно успехите на първенството на стария континент в София ги амбицира за нови успехи сега, като им дава и нужната доза самочувствие.

„Вече всички в отбора сме се доказали в Европа, сега е ред и светът да научи за нас. Аз лично нямам притеснения, отивам да си поиграя“, коментира световната шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова.

„Ако направим 3 финала, ще сме доволни“, добавя една от националките Севда Асенова (48 кг) и посочва, че би се зарадвала на всякакъв медал, но ще се бори за златото.

Последните ни медалистки от шампионата на планетата в Астана през 2016 г. – Стойка Петрова (сребро) и Деница Елисеева (бронз), си пожелаха повече късмет при жребия и да са здрави, за да могат да покажат най-доброто от себе си на ринга.

„Аз отново ще си пожелая бронз, както бе на европейското в София, за да стигна, дай Боже, пак до златото“, пошегува се Йонузова, която само през тази година вдигна две европейски титли – на първенство до 22 г. и за жени.

Старши треньор на отбора е Фикрет Ереджебов, а в неговия щаб влизат Петър Лесов и Младен Сталев. Съставът, на който те ще размитат е следният: Севда Асенова (кат. до 48 кг), Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова (54), Станимира Петрова (57), Деница Елисеева (60) и Мелис Йонузова (64).

 

Националният отбор трябва да замине за Индия тази събота, ако обаче получи  преди това визи. За този проблем четете тук.

Снимка: БФ Бокс