Начало Бокс Добър жребий за боксьорките ни за световното в Делхи

Добър жребий за боксьорките ни за световното в Делхи

Добър жребий за боксьорките ни за световното в Делхи
0
Късмет при жребия за националния отбор по бокс за жени за Световното първенство, което стартира в Индия утре. България ще участва на шампионата с 6 свои представителки, а всички те ще започнат срещу сравнително по-лесни съпернички в Делхи. Три от националките ни ще почиват в първия кръг, а сериозните опонентки нашите могат да срещнат чак в по-решителните двубои.
Световната шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова (кат. до 57 кг) почива в първия кръг, а във втория среща американката Риос. Златната медалистка в категорията от последното първенство на планетата в Астана през 2016 г. Алесиа Месиано (Италия) е в другия поток и може да се срещне със Станимира чак на финала.
Стойка Петрова (54) също почива в първия кръг, а във втория чака победителката от мача между Рахимова (Узбекистан) и Залиа Мунга от Конго. Стойка е сребърна медалистка от световното от Астана, а с победилата я на финала тогава Дина Жоламан от Казахстан може да играе на 1/4-финалите.
Бронзовата от 2016 г. Деница Елисеева (60) също почива на старта, а във втория среща Кодирова от Узбекистан, която също започва от тази фаза. В потока на българката е европейската сребърна медалистка и втора в света Анастасия Белякова (Русия), с която би се срещнала на полуфинал. Еврошампионката от София 2018 Мира Потконен (Финландия) е в другия поток и евентуално би срещнала Елисеева на финала.
При най-леките (до 48 кг) Севда Асенова започва с австралийката Кармело Угарте.
Габриела Димитрова (51) в първия кръг излиза срещу Чин от Китайско Тайпе, а при победа във втория я очаква ирландката Смит.
Мелис Йонузова излиза за първи мач срещу чехкинята Шморанзова.
Треньори на тима ни в Индия са Фикрит Ереджебов, Петър Лесов и Младен Сталев.