Начало Бокс Роки Филдинг: Страх ме е и това ми харесва

Роки Филдинг: Страх ме е и това ми харесва

Роки Филдинг: Страх ме е и това ми харесва
0

„Редовният“ шампион на WBA в супер средна категория – Роки Филдинг (27-1-0), изненадващо разкри, че го е страх преди двубоя му със Саул „Канело“ Алварес (50-1-2) на 15 декември в Ню Йорк.

31-годишният ливърпулец обаче приветства пеперудите в стомаха си и според него именно страхът ще го държи здраво концентриран и готов за всичко, когато след месец ще защитава титлата си срещу „супер“ шампиона на WBA и WBC.

twitter.com

Въпреки факта, че Канело ще трябва да качи килограми, за да влезе в категорията на Филдинг и е с 13 см по-нисък от британеца, боксьорът от Мексико е сочен за фаворит от букмейкърите по целия свят.

„Вече съм в период на пълна концентрация и мисля, че направих голяма крачка в правилната посока“, заяви Филдинг.

„Има го и факторът страх, което ме кара да работя още по-здраво и нахъсано. В последните си мачове го нямаше елемента на страх, нямаше никакви нерви. Просто излизах с нагласата, „айде давай“ и винаги се представях под възможностите си.

Тогава отидох в Германия, за да се бия с Тайрън Цойге и изведнъж се почувствах различно. Имаше го притеснението, онова „WOW“ притеснение.

Сега се чувствам по същия начин и знам, че всичко е под контрол.

Това, че всички ме отписват ми дава още по-голямо самочувствие. И в последният ми мач с Цойге пак бях сочен за аутсайдер, но си свърших работата перфектно, така че се надявам да продължават в същия дух“, завърши Филдинг, за който това ще бъде едва втори професионален двубой извън Великобртания.