Начало Борба Тайбе Юсеин: Пожелах си два златни медала и се сбъдна

Тайбе Юсеин: Пожелах си два златни медала и се сбъдна

Тайбе Юсеин: Пожелах си два златни медала и се сбъдна
0

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин беше отличена за спортист номер 1 на България за месец октомври в анкетата на Пресклуб „България“. През този период 27-годишната националка завоюва първото място на първенството на планетата в Будапеща, Унгария. С това тя стана единствената българска състезателка в олимпийски спорт с двете големи титли през годината.

„Търпението, усилената работа и желанието да постигна това, което ми е липсвало, са ключът към успеха. Още в началото на годината си пожелах два златни медала от двете големи първенства и ето, че мечтата ми се сбъдна“, каза Юсеин при награждаването.

След нея в журналистическото допитване с по два гласа останаха златната медалистка в леката атлетика от младежките олимпийски игри Александра Начева (троен скок) и боксьорът Кубрат Пулев, който победи британеца Хюи Фюри и стана официален претендент за пояса на IBF.

Селекционерът на националките по борба Петър Касабов път също бе предпочетен от родните журналисти за номер 1, но при треньорите. За втори път през тази година той печели месечната класация. Предишната му победа бе след европейското през май, на което Тайбе Юсеин и Биляна Дудова спечелиха европейските титли, а Мими Христова се окичи със сребро.

“Последната ни световна титла при жените бе на Станка Златева преди 7 години. Много се радвам, че съм и личен треньор на Тайбе, че тя ми вярва и че зарадвахме цяла България с нашите успехи“, заяви той.

Касабов спечели още по-безапелационно треньорската анкета. Получи 18 гласа от общо 19 редакции, а 1 вот бе за селекционера на мъжкия национален отбор по класическа борба Армен Назарян, чиито момчета спечелиха сребро и бронз от световното в Будапеща.