Начало Борба Тайбе Юсеин и Петър Касабов са №1 за месец октомври

Тайбе Юсеин и Петър Касабов са №1 за месец октомври

Тайбе Юсеин и Петър Касабов са №1 за месец октомври
0

Световната шампионка по свободна борба в категория до 62кг – Тайбе Юсеин, бе избрана за спортист на месец октомври. Селекционерът на националния ни отбор по борба за жени – Петър Касабов, пък бе отличен като треньор №1. Дуото ни донесе много радост на Мондиала в Будапеща, където грабна златния медал за родината.

Традиционната анкета на пресклуб „България“ сред спортните редакции отреди двамата да получат престижната награда.

Тя ще бъде връчена утре (14 ноември) от 12.00 часа в пресклуба на стадион „Васил Левски“. Шампионката и наставникът й ще говорят пред медиите на пресконференция.

По-рано през годината Тайбе стана и европейска шампионка. Тя е единствената наша състезателка със злато от Световно и Континентално първенство в олимпийските видове спорт през 2018.

На Мондиала в Унгария жените спечелиха още едно отличие. Биляна Дудова взе сребро, като само малшансът я остави на 2-то място. Тя не загуби финала (3:3).

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.