Начало Борба Петър Касабов с висока оценка за отбора след световното (ВИДЕО)

Петър Касабов с висока оценка за отбора след световното (ВИДЕО)

Петър Касабов с висока оценка за отбора след световното (ВИДЕО)
0

Много висока оценка даде на своите състезателки старши треньорът на женския национален отбор Петър Касабов не само за изминалото световното първенство в Будапеща, но и за цялата година. На шампионата в Унгария страната ни участва с четири представителки – Тайбе Юсеин (62 кг), Биляна Дудова (57 кг), София Георгиева (65 кг) и Виктория Бобева (68 кг), като първите две спечелиха злато и сребро.

 

„Разбира се, че съм доволен и от всички момичета и от цялата година как протече – коментира Касабов в предаването „България сутрин“ на телевизия Bulgaria ON AIR. През 2018-та водените от него националки имат една титла и сребро от световното и две европейски титли. – Момичетата много се трудят. Постоянно дават всичко от себе си, във всяка една тренировка. Когато знаеш какво искаш от себе си, резултатите няма как да не дойдат.“

 

Касабов не спира да хвали избраничките си и казва, че с тях се работи много лесно, защото са възприели борбата като начин на живот. Той не се оплаква от условията на работа, даже напротив – благодари за подкрепата. „Никога не можем да бъдем като Русия, Япония, като тези велики държави. Каквото съм поискал от федерацията и министерството – ми е дадено. На мен и това ми е достатъчно. Колкото лагери съм поискал, съм ги получил. Време за подготовка съм имал достатъчно. Но ако ги нямам тези всеотдайни момичета, колкото лагери да правим, нещата няма да се получат“, коментира старши треньорът на националния отбор по борба за жени.

 

Касабов не бърза с прогнозите и очакванията за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Той се надява най-вече момичета да са здрави и в отбора да се върнат и контузените състезателки. „До Олимпийските игри има още 2 години. Имаме още много работа. Ако продължим да работим така, със сигурност ще надграждаме. Дано контузиите да бягат далеч от нас“, заяви Касабов. Следващата година пред него и състава му има участие на Европейско първенство и на Световно, което освен това е олимпийска квалификация.