Начало Бокс Уайт – Чисора 2 официално на 22 декември

Уайт – Чисора 2 официално на 22 декември

Уайт – Чисора 2 официално на 22 декември
0

Днес официално бе потвърдена една от най-дългоочакваните битки в тежката категория – реваншът между Дилиън Уайт (24-1-0) и Дерек Чисора (29-8-0).

twitter.com

Двамата британци се срещнаха за пръв път преди две години и според мнозина специалисти и фенове сблъсъкът им бе най-добрият мач в тежката категория за 2016 г.

Събитието ще се проведе на 22 декември в зала „О2“ в Лондон.

Ето какво казаха и двамата съперници на специална пресконференция:

twitter.com

„Последният път бях ограбен от съдиите, всички знаят, че аз бях победителя от тази среща“, започна Чисора.

„Имам неуредени сметки с Дилиън и този път той няма да дочака финалния гонг, за да бъде спасен. Сега съм различен боксьор и все още имам какво да доказвам. За последните две години Дилиън направи всичко възможно, за да не ми даде реванш. Следващите 7 седмици ще бъдат трудни за него, знаейки с кой ще излезе на ринга“, добави 34-годишният Чисора.

4 години по-младият Уайт не остана длъжен на роденият в Зимбабве англичанин и на свой ред каза следното:

twitter.com

„Това ще му бъде последният мач. Надявам се добре е премислил нещата, защото след мача ще прилича на човек премазан от камион.

Мисля, че този път ще пратя магарето в нокаут. Мачът ми с него бе първият в кариерата ми, който изкарах 12 рунда, но сега съм далеч по-опитен и знам какво и кога да направя. След като свърша с него, никой и нищо няма да ме спре по пътя ми за световната титла“, закани се Уайт, чиято единствена загуба в професионалния му път е от Антъни Джошуа.