Начало Борба Биляна Дудова е спортист номер 1 на Русе за втора поредна година (ВИДЕО)

Биляна Дудова е спортист номер 1 на Русе за втора поредна година (ВИДЕО)

Биляна Дудова е спортист номер 1 на Русе за втора поредна година (ВИДЕО)
0

Петима представители на бойните спортове влязоха в класацията. 

Биляна Дудова ликува на върха в анкетата „Спортист номер 1 на Русе за 2019-та година“ на местния вестник „Утро“ и Община Русе. Боркинята ни имаше тежка година в личен план, но въпреки това, тя спечели трета европейска титла в трета различна категория (до 59 кг.), което е прецедент в борбата.

„Специално благодаря за подкрепата на Валентин Йорданов през изминалата година, която беше тежка за мен. Дано идващият сезон бъде по-успешен за всички български спортисти“ , заяви победителката.

Дудова откри сезона с турнира „Яшар Догу“ в Истанбул преди дни, на който спечели сребърен медал в кат. до 57 кг. Следващата седмица трикратната европейска шампионка за жени ще стартира на държавния шампионат в зала „Христо Ботев“ в София.

На 4-то място в класацията е боксьорката ни Севда Асенова. През 2019-та година Асенова стана държавна шампионка в категория до 48 кг. , а след това ликува с титлата и на международния турнир „Балкан“. На Световното първенство, което се проведе в Русия, българката стигна до 1/4-финалите.

Сезен Белберова, борба

На 5-то място в класацията е друга представителка на борбата – Сезен Белберова. Тя спечели единствения медал за страната ни (бронз в кат. до 55 кг.) на Световния шампионат по борба за девойки, който се проведе в в Талин, Естония.

Още двама боксьори намират място в топ 10 на класацията. На шеста позиция е Габриела Димитрова, а осми е Радослав Росенов.

Отличените бяха наградени от кмета Пенчо Милков, а по-традиция най-добрите спортисти и треньор номер 1 получиха статуетки „Спортен Олимп“, които вече 20 поредни години се връчва от името на легендата на световната борба Валентин Йорданов, сега почетен президент на БФ Борба.

На тържеството присъстваха членът на управителния съвет на БФ Борба Стефан Николов, както и Елица Янкова, която ебронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио през 2016 година.

Вижте видео от церемонията на rusemedia.com.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.