Начало Борба Новият еврошампион за Назарян: Едмонд е толкова талантлив, колкото баща му (СНИМКА+ВИДЕО)

Новият еврошампион за Назарян: Едмонд е толкова талантлив, колкото баща му (СНИМКА+ВИДЕО)

Новият еврошампион за Назарян: Едмонд е толкова талантлив, колкото баща му (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Керем Кaмал от Турция, който е новият европейски шампион по борба в категория до 60 кг в класическия стил, коментира своя противник във финала, а именно Едмонд Назарян.

„Знам точно кой е бащата (Армен Назарян) на моя съперник на финала. Знам с коя техника стана олимпийски шампион. Синът му (Едмонд) е толкова добър и талантлив, колкото баща му. Знаех, че ще бъде трудно, но победих с волята и упоритостта си“, заяви Кемал в интервю за Световната федерация по борба.

Припомняме, че двамата се срещнаха на финала и до успех с 5:0 точки стигна представителя на южната ни състедка.

В долното видео може да видите финала в категория до 60 кг в класическия стил.

Камал е истински доминант при подрастващите в категория до 55 и до 60 кг. Турският борец има три европейски (2017 г., 2018 г. и 2019 г.) и три световни (2017 г., 2018 г. и 2019 г.) титли в различните възрасти, както и още два бронза от световни шампионати до 23 години. Кариерата му е във възход като от 2019 година насам той се състезава и при мъжете. Камал загуби предходните два финала на еврошампионати – през 2019 и 2020 година, но при третия си опит, се качи на най-високото стъпало на Европа. През 2019 година турският състезател взе бронз при дебюта си.

Едмонд Назарян, от своя страна е двукратен европейски кадетски шампион от Скопие през 2018 г. (до 45 кг) и от Фаенца през 2019 г. (д 51 кг). През тези две години той взе и бронз от световните първенства в Загреб (до 45 кг) и София (до 51 кг). Еди е и бронзов медалист от Младежките олимпийски игри, състояли се в Буенос Айрес през 2018 година (до 45 кг), както и трети на Европейското за подрастващи през 2021 година в Дортмунд.

През 2020 година Назарян-младши учуди света на борбата, печелейки по безапелационен начин евротитлата при мъжете в дебюта си и то на едва 18-годишна възраст.

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg