Начало Борба Община Стара Загора награди шампионката от Балканското по борба Даяна Стойчева

Община Стара Загора награди шампионката от Балканското по борба Даяна Стойчева

Община Стара Загора награди шампионката от Балканското по борба Даяна Стойчева
0

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров отличи с почетна грамота Даяна Стойчева, която преди дни завоюва титлата по борба на Балканското първенство за момчета и момичета U15 в Серес, Гърция.

Искам да поздравя Даяна и нейните треньори за огромните успехи, които за тази крепка възраст постига. Тя завоюва безапелационна победа на Балканиадата. Искам да и пожелая да е жива и здрава, да няма контузии, защото това е най-важното за един състезател„, приветства кметът Стойчева. Той допълни, че за да бъде добър един спортист трябва да се лиши от част от личния си живот.

Младите ни таланти в борбата са №1 на Балканите

Тодоров посочи, че Стара Загора е град с традиции в борбата. Пред състезателката предстои Европейско първенство е Будапеща. По време на него тя ще се бори за златния медал.

Даяна е в много добро състояние. Балканиадата беше част от подготовката ѝ за Европейското първенство. Клубът на „Борое“ в момента притежава една от най-добрите бази в България. Имаме много добро ядро сред юношите, които са състезатели по борба“, каза треньорът Диан Динчев.

Стойчева е ученичка на Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. Занимава се с борба от 5 години, а преди това е тренирала спортна гимнастика.