Начало Борба Седем нови попълнения влизат в Комисията на спортистите на Световната федерация по борба

Седем нови попълнения влизат в Комисията на спортистите на Световната федерация по борба

Седем нови попълнения влизат в Комисията на спортистите на Световната федерация по борба
0

Семейството на Световната федерация по борба (UWW) се увеличи със седем нови попълнения. Бивши борци и боркини влизат в Комисията на спортистите на Световната федерация по борба.

Това са олимпийските шампиони –Тамаш Лоринц от Унгария и Хассан Яазданичарати от Иран. Японката Юуй Сусаки, Блесинг Оборудуду от Норвегия, Джесика Лаверс-Мкбаин от Австралия, Максуел Лемар Гарита от Коста Рикац и Арсен Джуфалакян от Армения.

Борците бяха избрани след гласуване от своите колеги на Световното първенство по борба през 2021 година в Осло, Норвегия.

Комисията на спортистите е създадена през 2013 година, като има за цел да защитава правата и интересите на всички състезатели в борбата. Членовете ще са връзката на борците със Световната федерация, феновете и активните събития около първенствата.

Задачи и задължения на комисията:

Да се срещат поне веднъж годишно

Активно общуване с всички борци

Предоставяне на важна информация на всички активни спортисти в UWW

Да предлагат подобрения от името на спортистите към UWW

Да внесат своите становища пред Изпълнителния комитет на UWW относно промените в правилника

Предложения за подобрения на правилника

Членовете на комисията трябва да изберат един от тях за председател, който ще може да упражнява глас в Бюрото на Обединената световна борба. Той ще замени олимпийския шампион от Лондон 2012 година и четирикратен световен шампион – Джордан Бъргутс от САЩ.