Начало ММА Ваксинираните със Sputnik V няма да могат да се бият в UFC

Ваксинираните със Sputnik V няма да могат да се бият в UFC

Ваксинираните със Sputnik V няма да могат да се бият в UFC
0

Най-голямата бойна верига – UFC въвежда драконови мерки, срещу разпространението на COVID-19. Ръководството на организацията информира бойците от страни различни от САЩ, че тези, които са ваксинирани с руската ваксина Sputnik V, няма да бъдат допуснати в територията на Съединените щати.

От чуждестранните граждани, пътуващи до САЩ, ще се изисква да бъдат напълно ваксинирани с други ваксини, като те ще трябва и да представят доказателство за статута си на ваксинация. Мерките ще влязат в сила от 8 ноември.

Бойците и техните екипи, които са се ваксинирали с някоя от другите видове ваксини, ще трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на три дни преди заминаването им за САЩ.

,,За да сме наясно: това не е политика на UFC. UFC не изисква състезателите ни да бъдат ваксинирани. Ние просто обявяваме нови правила, които правителството на САЩ въведе“, се казва в изявлението на промоцията.

Бойците трябва да покажат Зелен сертификат за една от седемте ваксини, одобрени от СЗО. Руската Sputnik V, обаче не е в този списък.