Начало Борба Нито един роден класик не попадна в Топ 10 на световната ранглиста

Нито един роден класик не попадна в Топ 10 на световната ранглиста

Нито един роден класик не попадна в Топ 10 на световната ранглиста
0

От началото на 2021 година националният ни отбор по класическата борба се намира в криза, която бе потвърдена и от Световната централа по борба (UWW).

От организацията публикуваха ранглиста на най-добрите 10 състезатели във всяка категория, а за съжаление нито един българин не намери място в подреждането.

Тази година класиците ни не успяха да спечелят медали на Олимпийските игри и Европейското първенство за мъже, което ги остави извън Топ 10 на световната ранглиста. Освен това родният тим не взе участие и в турнирите, които носят точки за световната ранглиста.

Осмото място на Кирил Милов от Олимпийските игри в Токио в категория до 97 килограма е най-престижното класиране за годината на класиците ни до този момент.

Единствено той и Айк Мнацканян спечелиха квоти за игрите в японската столица, където останаха извън медалите.

Костадин Андонов, Start-Photo

За разлика от класиците, женският ни национален отбор за поредна година се радва на добри резултати. Пет българки попаднаха в световната ранглиста:

бронзовите медалистки от Олимпийските игри в Токио -Тайбе Юсейн и Евелина Николова, както и Биляна Дудова, Миглена Селишка и Юлиана Янева.

При свободняците място сред най-добрите 10 борци намери Георги Вангелов, който остана на крачка от бронза на Олимпийските игри в Токио.

БОК, Костадин Андонов

За родните борци предстои Световно първенство през месец октомври в Осло, Норвегия. Там те ще имат възможност да поправят грешките от изминалите състезания и да подобрят личните си резултати.