Начало Бокс Усик се появи като Жокера на пресконференцията с Джошуа (СНИМКИ+ВИДЕО)

Усик се появи като Жокера на пресконференцията с Джошуа (СНИМКИ+ВИДЕО)

Усик се появи като Жокера на пресконференцията с Джошуа (СНИМКИ+ВИДЕО)
0

Впечатляваща и запомняща се поява направи украинската боксова звезда Олександър Усик пред британските медии. Бившият абсолютен световен шампион в полутежка категория е претендент за четирите пояси в тежката ( WBA, WBO, IBF и IBO), които се държат от Антъни Джошуа. Двубоят е тази събота (б.р. – около полунощ българско време), като Boec.BG ще го следи на живо, както и всички събития около него.

В четвъртък в 15:00 ч. българско време бе официалната пресконференция пред бойнага гала, която ще се проведе на стадиона на „Тотнъм“ в Лондон. Усик застана пред камерите и микрофоните облечен досущ като Жокера от популярната филмова поредица за „Батман“ – с оранжево сако, зелена риза и жълт елек.

Визията му не остана незабелязана и британските медии веднага започнаха да го коментират с усмивка.

На фона на Усик неговият опонент Антъни Джошуа напълно контрастираше. Ей Джей бе облечен със спортен екип и бейзболна шапка на една от спортните марки, на който е рекламно лице.

ВИДЕО от пресконференията: https://www.youtube.com/watch?v=tYOJEd1uutQ

Двамата обаче показаха уважително и спортсменско поведение, като драматизации, закани и сеири по време на пресконференцията нямаше. Усик заложи на своя хумор и след задължителните снимки „лице в лице“ с Джошуа, дръпна за ръката мениджъра на британския боксьори и главен организатор Еди Хърн за ръката, докато държете поясите. Хърн прие с усмивка този акт.

На масата пред медиите седнаха мениджърите и треньорите на двамата боксьори. От щаба на Усик демонстрираха огромно уважение към Хърн и Джошуа. Мениджърът на Уиск – Александър Красюк заяви:

„Няма по-голям събитие и по-важен мач, на който да съм бил, от предстоящия. Какво по-хубаво от това да видим двама бивши олимпийски шампиони от Лондон да се бият в Лондон. След толкова много отменени събития тази година, все още не мога да повярвам, че това събитие се случва. Искам да благодаря на Антъни Джошуа за куража да приеме най-сериозното предизвикателство в кариерата си. Благодаря на моя приятел Еди Хърн, че го направи просто и за големия му професионализъм. Когато искаш да станеш крал – трябва да детронираш краля.“

Докато Антъни Джошуа говореше пред медиите, Усик си водеше бележки. Украинецът избухна в смях, когато му бе зададен първия въпрос, а именно: „че прави много голяма крачка в кариерата си“. Бившият абсолютен световен шампион започна се смее почти истерично и каза: „Вие може да направите и повече“.

Когато застанаха очи в очи Джошуа и Усик се вгледаха продължително, но вместо често срещаните размени на закани и побутвания, те се ръкостискаха.

Boec.BG ще следи НА ЖИВО срещата за световните тилти в тежката категория между Антъни Джошуа и Олександър Усик на 25-ти септември. Бойната гала започва в 20:00 ч. българско време, а главната битка е седма по програма и се очаква да стартира около полунощ.