Начало Борба Общо пет българки излизат на световното по борба днес

Общо пет българки излизат на световното по борба днес

Общо пет българки излизат на световното по борба днес
0

Още три българки стартират участието си днес на световното в Белград. Световната и четирикратна европейска шампионка Биляна Дудова ще има за съперничка Тай Ма Нгуен (Виетнам) на старта при 62-килограмовите.

Европейската шампионка Юлияна Янева започва с испанката Нереа Памин, пета от европейското до 23 г. през миналата година. Сблъсъкът е в категория до 68 кг.

При 72-килограмовите София Георгиева, която е рожденичка днес, ще спори с канадката Шауна Кубек. Противничката на бронзовата медалистка от европейските олимпийски игри е осма на световното през 2022-а.

Другите две наши представителки на първенството – Евелина Николова (57) и Мими Христова (65) продължават на репешажите, след като съперничките, от които загубиха, стигнаха финалите.

Две победи делят Евелина от сблъсък за бронза, като на старта от пресявките тя ще излезе срещу Лайлокхон Собирова (Узбекистан), шампионка на Азиа от миналата година и втора от тази. Мими Христова пък очаква победителката от сблъсъка между рускинята Дондупова и албанката Дражи. При успех ще се бори за бронза срещу Татяна Паулова (Беларус).

Срещите започват от 11,30 ч наше време.