Начало Борба Обявиха какви събития ще се състоят в борбата до края на годината

Обявиха какви събития ще се състоят в борбата до края на годината

Обявиха какви събития ще се състоят в борбата до края на годината
0

Родната федерация по борба публикува обновения си спортно-състезателен календар до края на годината. Промените в него са по отношение на пандемията от коронавирус, обхванала цял свят.

Календарът стартира през септември с държавни лични-отборни първенства за подрастващи: кадети – Сливен – между 10 и 13 септември; за момичета и кадетки – Бургас – на 19 септември; юноши и девойки – Сливен – между 24 и 27 септември.

През октомври ще се състоят държавните лични отборни първенства при мъжете и жените – между 15 и 18 октовмри. От 5 до 11 октомври ще се проведе Европейското първенство за кадети и кадетки, домакин на което е полския град Спала, а от 19 до 25 октомври Скопие ще приеме Шампионата на Стария континент за юноши и девойки до 20 г.

В края на ноември (23 до 29) ще се състои Световното първенство за юноши и девойки до 23 години. Домакин на проявата ще бъде Тампере, Финландия.

Както вече стана ясно през тази година ще има световни първенства и за мъже и жени, както и за юноши и девойки до 20 г. Белград ще приеме от 4 до 10 декември Шампионата на планетата за подрастващи, а от 12 до 20 декември отново сръбската столица ще бъде домакин на Световното първенство по борба за мъже и жени.

Актуализираният спортен календар с включени всички вътрешни и международни турнири до края на 2020-а година може да видите ТУК.