Начало Борба Огромен интерес към турнира по борба „Динко Петров“

Огромен интерес към турнира по борба „Динко Петров“

Огромен интерес към турнира по борба „Динко Петров“
0

Десетият юбилеен международен турнир по борба класически и свободен стил – „Динко Петров“, започва на 30 март (събота) в Стара Загора.

Чаканата надпревара, която се организира от СК „Берое“ с подкрепата на община „Стара Загора“ и Българската федерация по борба, започва в 09:00 часа в зала „Иван Вазов“. Ще вземат участие момчета и кадети в двата стила, а схватките ще се провеждат на три тепиха.

„Интересът към турнира е много голям и имаме много заявки от региона, ще участват осем отбора от чужбина и всички клубове от България. Разширихме малко формата и ще го проведем в двата стила – свободен и класически, в две възрасти – момчета и кадети. Тази година включваме и женското направление – момичета и кадетки“, заяви един от организаторите Димо Христов.

Домакините от СК „Берое“ ще бъде представен от 15 състезатели. От Гърция ще участват четири клуба – „Комотини“, „Ксанти“ и два тима от Атина. Нашата югозападна съседка Северна Македония ще бъде представена от два отбора. „Одрин“ и „Кушадасъ“ са турските представители, записали се за участие.

www.bul-wrestling.org
тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.