Начало Бокс Усик обяви окончателното си решение за тежка категория
0

Усик обяви окончателното си решение за тежка категория

Усик обяви окончателното си решение за тежка категория
0

Украинецът Олександър Усик, който допреди часове бе абсолютен шампион в полутежка категория, взе окончателно решение за бъдещето си. Той ще се премести в тежка категория веднага и ще атакува титлите на Антъни Джошуа.

По-рано днес стана ясно, че поясът на Усик от WBA вече е вакантен, тъй като той не успя да влезе в сроковете за задължителна защита. Самият украинец обясни защо се случва това и какво ще прави от тук нататък.

“Добър вечер. Искам да кажа, че WBA ме задължава да се бия с Денис Лебедев. Този двубой няма да се състои, защото решихме да влезем в тежка категорията. Поради тази причина не можем да подпишем договор с Денис. Отказвам се от колана. Нека останалата част от момчетата се борят за него. Успех на Денис и на всички останали момчета, които ще се борят за колана. Боксирайте се, побеждавайте! Всичко добро!“, каза Усик във видеопослание.

Усик напуска полутежка категория без загуба в 16-те си двубоя. Очаква се през май да се състои дебютният му мач при най-тежките, а него съперник да бъде Карлос Такам.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.